YETEV'den Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi

YETEV'den Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi

Okullarımızın elektrik ihtiyacını karşılayıp, Ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Niğde’nin Bor ilçesi sınırları içerisinde vakfımız tarafından Güneş Enerji Santrali (GES) tesisi açıldı.

Niğde Valisi Cahit Çelik, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, YETEV Genel Sekreteri Mahir Kaya, YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay ve yüklenici firma yetkililerinin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen tesiste 7 bin 176 adet güneş paneliyle enerji üretilecek.

Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi’nin açılışında çevreci bir projenin hayata geçirildiğini belirten Niğde Valisi Cahit Çelik, “Büyük bir potansiyelimiz var, o da güneş enerjisi. Özellikle Niğde ve çevresi bu anlamda çok önemli bir potansiyele sahip. Bu kapsamda Yeni Türkiye Eğitim Vakfı’na (YETEV) ilimize yatırım yaptıklarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

ÜLKE EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLAYACAK

Güneş enerjisinden üretilecek enerji ile YETEV'e bağlı okullarımızın elektrik ihtiyacı karşılanacak ve enerjide dışa bağımlılığımızı azaltarak ülke ekonomisine katkı sunacaktır.

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi’nin ülkemize ve vakfımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.


Haber Fotoğrafları

07 Mart 2024 Vakıftan Haberler Bu sayfayı paylaşın: