Dünya Güreş Şampiyonu, Yenidoğu Okulları’ndan

Dünya Güreş Şampiyonu, Yenidoğu Okulları’ndan

İtalya'da düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda, Yenidoğu Okulları Başakşehir Kampüsü 11’inci sınıf öğrencisi Cemal Yusuf Bakır, altın madalyanın sahibi oldu.

Yenidoğu Okulları Başakşehir Kampüsü 11’inci sınıf öğrencisi Cemal Yusuf Bakır, güreş sporunda Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor. 2022’de Romanya’da yapılan 17 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ikinci olan Bakır, hemen ardından İtalya’da düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'ndan ise altın madalya ile döndü

Spor Aktiviteleri Destekleniyor

Sorgulayan, üreten, derin düşünen ve bilgi çağını yakalayan yarının liderlerini yetiştiren Yenidoğu Okulları’nda öğrencilere yaşayarak öğrenme deneyimi sunuluyor. Öğrencilerin kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunmak adına bilim, teknoloji ve sanatın yanı sıra spor odaklı bir bakış açısıyla ilerlediklerini aktaran Yenidoğu Okulları Başakşehir Kampüsü Müdürü Miktad Ürküt, “Yenidoğu Okulları’nda beden eğitimi ve spor dersi öğretmenlerimiz tarafından gerek beden eğitimi derslerinde gerekse ders dışı aktivitelerde, öğrencilerimizin sporla iç içe olmaları amacıyla pek çok organizasyon düzenleniyor. Bu organizasyonlar aracılığıyla öğrencilerimizin sporla bütünleşmeleri ve sağlıklı bir yaşam içinde olmaları hedefleniyor. İtalya'da düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda Yenidoğu Okulları Başakşehir Kampüsü 11’inci sınıf öğrencisi Cemal Yusuf Bakır’ın altın madalya kazanması, okulumuzu gururlandırdı. Bakır; hem akademik hem de spor alanındaki başarılarıyla tüm öğrencilerimize örnek oldu” yorumunda bulundu.

Öğrencilerin İlgi Duyduğu Alanlar Tespit Ediliyor

Yenidoğu Okulları Başakşehir Kampüsü beden eğitimi ve spor hocalarının, Cemal Yusuf Bakır’ın antrenman sürecini yakından takip ettiklerini belirten Ürküt, “Öğrencimiz; okullar arası güreş müsabakalarında beden eğitimi ve spor öğretmenlerimizin rehberliğinde müsabakalara katılarak büyük başarılar kazandı. Cemal Yusuf Bakır, milli sporcu olmanın getirdiği disiplin anlayışını, akademik hayatında da başarıyla uyguluyor. Yenidoğu Okulları, bütünsel eğitim sistemini öne çıkaran bir vizyonla ilerliyor. Her öğrencinin ilgi duyduğu alana yönlendirilmesi ise hem eğitim felsefemizin temelini oluşturuyor hem de öğrencilerimizin kişisel gelişim süreçlerine yön veriyor” dedi.

Gelecek Hedefi: Büyüklerde Avrupa Ve Dünya Şampiyonu Olmak

Cemal Yusur Bakır’ın, kendisi gibi milli güreşçi babası Fatih Bakır ise oğlunun dünya şampiyonluğu ve yeni hedefleri hakkında şu bilgileri verdi: “Oğlum Cemal Yusuf, dokuz yıldır profesyonel olarak güreş sporuyla ilgileniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde altı gün yoğun biçimde antrenman yapıyor. Eğitim ve spor çalışmalarını profesyonel biçimde yürütebilmek ise ciddi bir zaman yönetimi gerektiriyor. Cemal Yusuf’un spor hayatı kadar, okul hayatı da büyük bir denge içerisinde ilerliyor. Kendisinin en önemli rol modeli ise Yenidoğu Okulları mezunu ağabeyi Muhammed Hamza Bakır... Muhammed, 2021 yılında Rusya’da düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde, ağır sıklette dünya şampiyonu oldu. Cemal Yusuf’un lisans eğitimini, beden eğitimi alanında tamamladıktan sonraki en büyük hedefi ise güreş sporunda büyüklerde Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak... Tüm milli sporcuların hayali olan olimpiyat şampiyonluğunu da deneyimlemek istiyor.”

17 Ağustos 2022 Vakıftan Haberler Bu sayfayı paylaşın: